Rólunk

Furnér-Pack Kereskedelmi Kft.

5661 Újkígyós, Petőfi u. 2

A Furnér-Pack Kereskedelmi Kft.  Békéscsabától 20 km-re, Újkígyós város területén működik. A társaságot Bánáti Ottó és felesége alapították 2005-ben, akik azóta is a vállalkozás tulajdonosai. Bánáti Ottó látja el az ügyvezetői feladatokat is.  A család többi tagja, felesége, leánya, fia is szintén a vállalkozásban dolgozik. A céget 15 fővel indították, jelenleg 38 fő dolgozik náluk.

A társaságunk igen jelentős termék előállító a magyarországi idompréselt rétegelt lemez piacon. Évről évre eredményesebben működik.  A cégünk, ahogy már említettük tehát idompréselt rétegelt lemezekből készült termékeket gyárt.  Bükk hámozott furnérból állítjuk elő a székpalástokat, üléseket, támlákat.  Termékeink között megtalálhatók a székülések, széktámlák, széklábak, hólapátok, szánkótalpak, farugók és a lépcsőlapok is. A vállalkozásunk által gyártott termékek a világ számos sportcsarnokában, előadótermében és színháztermében, valamint iskoláiban megtalálhatóak. Az alapanyag általában bükkfa, de a vevő igényeinek megfelelően bármilyen más fafajjal is képesek vagyunk dolgozni. Az idompréselt termékeket a meglévő termékeinkből való kiválasztás, vagy a megrendelő által biztosított rajz vagy minta alapján készítjük el. A termékeket nagyfrekvenciás és elektromos préseken állítjuk elő, amelyek készülhetnek natúr, pácolt vagy lakkozott kivitelben.

A telephely 8700 m2 területű, amelyen már 20 éve termelő tevékenység folyik. Mára a cég az európai és hazai furnér- és réteglemez-ipar meghatározó vállalkozásává nőtte ki magát.

2005 óta több beruházási-fejlesztési folyamat indult el. Kezdetben 5 présgép állt rendelkezésünkre, ma már 26 préssel gyártjuk a több, mint százféle idompréselt terméket, valamint két  Bacci CNC gép működik a vállalkozásnál.

Eleinte 25 m3 furnért használtak fel havonta, az alapanyag felhasználás mára eléri a 1400-1600 m3-t is.

A főbb profil a székpalástok gyártása, az iskoláknak és közületeknek (kórházak), sportcsarnokoknak, színházaknak az üléseinek és támláinak  készítése.